Kansanedustaja Anu Vehviläinen pitää erittäin viisaana hallituksen tiistaista päätöstä myöntää lisätalousarviossaan rahoitusta Joensuun ratapihan uudistamiseen.

-Joensuun kaupunki on tehnyt viime vuosina kovasti työtä ja käyttänyt mittavasti omaa rahoitusta Joensuun asemanseudun uudistamiseen. Sipilän hallituksen toimesta myönnettiin rahoitus Kuhasalontien ratasillan uusimiseen ja nyt sen työt ovat käynnissä. Koko ratapihan uudistamisen osalta suunnitelmat olivat valmiina, puuttui vain enää rahoituspäätös. Tänään se saatiin lisätalousarvion muodossa. Hallitus esittää lisätalousarvioesityksessään tälle vuodelle yhden miljoonan euron aloitusrahaa ja koko investointiin valtuutta 77 miljoonaa euroa, Vehviläinen sanoo.

Vehviläisen mukaan Joensuun ratapihan uudistamisessa yhtyvät sekä valtakunnalliset  tavoitteet paremman ratainfran, työllisyyden ja talouskasvun edistämiseksi että Joensuun kaupungin tavoitteet symmetrisen kaupunkikeskustan ja yksityisten investointien vauhdittamiseksi.

-Kiitän hallitusta ja erityisesti valtiovarainministeri Mika Lintilää sekä liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinia siitä, että Joensuun ratapiha on nyt rahoitettavissa hankkeissa mukana. Kiitän myös Joensuun kaupunkia, Pohjois-Karjalan liittoa ja kansanedustajakollegoitani hyvästä yhteisestä edunvalvonnasta tärkeässä asiassa, Vehviläinen sanoo.

-Savo-Karjalan vaalipiirin kannalta Joensuun ratapihan rinnalla merkittävää on, että Iisalmi-Ylivieska rataosan sähköistykseen ja Iisalmen kolmioraiteen rakentamiseen osoitetaan 55 miljoonan euron valtuus. Nämä hankkeet ovat erittäin tärkeitä raaka-ainekuljetusten kannalta, Vehviläinen sanoo.