Kansanedustaja Anu Vehviläinen ei tavoittele puhemiehen tehtävää eduskunnan kokoontuessa uusille valtiopäiville helmikuun ensimmäisenä päivänä. Tuolloin pidettävässä täysistunnossa valitaan eduskunnan puhemies ja kaksi varapuhemiestä.

-Olen tänään kertonut Keskustan eduskuntaryhmän jäsenille, että en ole käytettävissä eduskuntaryhmän ehdokkaaksi puhemiehen tehtävään helmikuun alussa. 

-Tulin valituksi puhemieheksi Matti Vanhasen jälkeen hänen siirtyessään yllättäen valtiovarainministeriksi kesäkuussa 2020. Jo tuolloin pidin luontevana, että mikäli Vanhanen on käytettävissä puhemieheksi ministerin tehtävänsä jälkeen, minulle se käy hyvin. Toivonkin, että Keskustan eduskuntaryhmä asettaisi ehdolle puhemiehen tehtävään kansanedustaja Matti Vanhasen.

-Olen kiitollinen kaikille kansanedustajille yli puoluerajojen, että olen saanut toimia tässä arvokkaassa tehtävässä reilun puolentoista vuoden ajan. Korona on vaikuttanut monin tavoin eduskunnan työskentelyyn ja puhemiehen tehtävään. 

-Tulen alkusyksystä ilmestyvässä kirjassa valottamaan laajemmin työtäni puhemiehenä. Kirjan kirjoittaja on toimittaja Anna-Liisa Hämäläinen ja kustantaja Docendo.