Keskustan eduskuntaryhmä esittää eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajaksi kansanedustaja Anu Vehviläistä Joensuusta. Eduskunta päättää valiokuntapaikkajaosta tiistaina 18.6. pidettävässä istunnossaan.

Vehviläinen on kuudennen kauden kansanedustaja. Hän on toiminut aiemmin muun muassa kunta- ja uudistusministerin ja liikenneministerin tehtävissä. Kaudella 2011-2015 Vehviläinen oli sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen.

Olen tulevasta puheenjohtajan tehtävästä innostunut. Hallitusohjelma sisältää useita parannuksia muun muassa lapsiperheiden ja ikäihmisten asemaan. On välttämätöntä, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus viedään nyt päätökseen aiempaa valmistelua hyödyntäen ja perustuslakivaliokunnan antamia reunaehtoja noudattaen. Tulevana valiokunnan puheenjohtajana pidän kunnia-asiana, että hallitusohjelman sosiaali- ja terveyspoliittiset linjaukset saadaan alkaneella eduskuntakaudella toteutettua”, Vehviläinen sanoo.

Anu Vehviläisen avustajana eduskunnassa aloitti keväällä Juha Ahtonen. Ahtonen on toiminut eduskunnassa aiemmin useiden keskustaedustajien avustajana. Kuhmolainen Ahtonen tuntee Itä-Suomen asiat erittäin hyvin.